MADALENES DE BATIDO. CONSERVANT LA TRADICIÓUna vesprada molt agradable vam passar al forn de Xavi en Alcàsser. L´altra vesprada Milagros, Paqui i el tio Jesús anaven a preparar madalenes de batido. Unes madalenes molt peculiars típiques del poble que a Setmana Santa se solen fer. Com de costum, quan apleguen festes es junten per fer els dolços típics de cada època de l´any.


Són madalenes en les que s´utilitzen unes llandetes de metall banyades en oli. D´aquesta manera es queden esponjoses i amb un toc d´oli.


El tio Jesús diu que a Picassent es diuen madalenes de llandeta pero ell creu que allí no es fan. Després de traure-les del forn li tenen que pegar un cop per a despegar-se de la llanda per a que no es quede pegada. 


Milagros és la encargada d´omplir les cassoletes de la pasta de la madalena. Són molts anys d´experiència i s´omplin amb molta facilitat.


Paqui es manté fidel a la familia des de que tenia 14 anys aproximadament. Tota una vida al costat del tio Jesús i de tota la familia Lerma.

Paqui omplint banyant d´oli les llandetes
Aqueste madalenes no sabem exactament els anys que fa que les preparen al poble. Quan jo era xicotet recorde quan el meus tios i ma mare les feien al forn. Una madalena molt especial amb un sabor únic.

Paqui desmoldant les madalenesSempre un cepillet per a netejar les llandetes
Són ja molts anys d´experiència els que té el tio Jesús  utilitzant la pala. El forn és el de tota la vida i el coneix a la perfecció. 


Comentarios

Entradas populares