COCA DE LLANDA PER A BERENAR AMB JAVIER I JULIA.


La coca de llanda, és una de les receptes dolces més típiques de la nostra terra. En tots els forns tradicionals i no tradicionals la pots trobar. Té un sabor característic amb records a llima i canella. 

Recorde quan eixiem del col·legi i ens anàvem a berenar amb els amics. De vegades teníem la sort de poder anar al forn a comprar-nos el berenar. Recorde com en tots els taulells dels forns hi havia una “coca de llanda” on en porcions venien la coca. Normalment la acompanyaves d’un lingotín de Xocolates Elgorriaga. Vos sona? Que temps aquells. En una mà la coca i en l’altra el lingotín. Quin moment. En fi …

Aquesta recepta l’he rescatat de la meua iaia Maria. La tenia la meua mare anotada a la seua llibreta de receptes. És bonic veure com una recepta es transmet de pares a fills, generació rere generació. Vore com una mateixa recepta s’uneixen a una iaia, una mare i un fill té molt valor.


Als meus fills els encanta i sempre que podem la preparem. Per això, avui encara és molt més especial. Aquesta setmana els toca a ells eixir a La Llavor de Radio València Cadena Ser per preparar una recepta i he pensat que aquesta seria la recepta perfecta. Avui els meus fills parlaran d´una recepta de la seua besàvia. 



ELS
INGREDIENTS
1/2 kg. de sucre
1/4 de llet
1 micheta (tasseta) d’oli.
3 sobris de gasificant per brioixeria
3 ous
400gr. de farina
Ratlladura d’una llimona
Canela
Una llauna de 22 x 30 cm. aprox.
EL
PROCÉS
És molt senzilla de preparar. Preescalfem el forn. Simplement hem de barrejar tots els ingredients a excepció dels paperets gasificants blaus que es barrejaran en últim lloc. Tingues en compte que cada paperet gasificant té una part blanca i una altra blava.
És important remoure bé els ingredients perquè la massa agafe consistència i es barregen bé tots els ingredients. Respecte a la ratlladura de llima i la canyella és qüestió de gustos. Empolvoregem amb canyella una miqueta i ratllem una llima. Finalment forrem la llauna amb paper de forn i aboquem la massa. El paper de forn el pots trobar en qualsevol supermercat.
Introduïm al forn a 200ºC els primers 15 minuts perquè agafi força i després baixem a 180ºC uns 20 minuts més. Dependrà molt del forn de cadascú la temperatura i el temps de cocció. Apaguem el foc i deixem que es gele dins del forn.

Leave a reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *